Winner

Sultan Nazrin Shah Centre

Education & Public Sector

Sultan Nazrin Shah Centre

Project Info

The new Sultan Nazrin Shah Centre houses a large lecture theatre, a student learning space, seminar rooms and a dance studio. The project has developed and enhanced a significant part of the College’s site.

The building is raised on a podium and has been designed as a theatre within a garden. A curved, stone auditorium opens directly onto an oak-ceilinged foyer that extends out to pergolas and terraces overlooking the cricket pitch. The theatre is framed by a high stone screen that rises to allow clerestory light into the space. It is surmounted by a pleated ceiling sweeping down to the stage. The space can operate as fully enclosed, darkened, or as a brightly lit environment. The dance studio stands at the end of a long serpentine lake that connects back to the ancient heart of the College.

LocationOxford

ArchitectNiall McLaughlin Architects

Structural EngineerPrice & Myers

Wood SupplierInwood Developments, Brooks Brothers

ContractorBeard Construction

SpeciesEuropean oak, Siberian larch

ClientWorcester College

JoineryBarn 6

FurnitureBenchmark, David Colwell Design

Timber FlooringJunckers

sultan nazrin shah centre
Sultan-Nazrin-Shah-Centre